Elérhetőség

  • 7400 Kaposvár
    Baross Gábor utca 19.
  • 82/312-177
  •  kinizsisuli@kinizsi-kap.edu.hu
  • www.kinizsi-kap.hu

Bemutatkozás

A Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola 2020. július 1-től a Déli Agrárszakképzési Centrum iskolája. Az élelmiszeripari szakképzés megbecsült intézménye a Dél-Dunántúlon. Több mint fél évszázados fennállása óta számos kiváló szakembert adott a cukor-, a sütő-, a hús-, a tej-, a malom- és a cukrász szakmáknak.

Az élelmiszeripar ágazaton belül a legkeresettebb élelmiszeripari szakmákat technikumi és szakképző iskolai formában is választhatjátok. A technikusi vizsga emelt szintű érettséginek számít, amellyel lehetőség kínálkozik elhelyezkedni a munkaerőpiacon, vagy továbbtanulni az adott szakirányban.
Iskolánkban az élelmiszeripari mellett több évtizedes múltra tekint vissza a környezetvédelmi képzés is. A környezetvédelmi technikus képzés tanulói az iskolai elméleti tanórák mellett a terepi vizsgálatokban is részt tudnak venni. 

Az iskolai gyakorlóhelyek, tanműhelyek, laboratóriumok, szaktantermek a húsipari, édesipari, sütő és környezetvédelmi munkaterületeken is korszerű berendezésekkel, eszközökkel felszereltek, ahol a szakma mesterei oktatják a tanulókat. Az iskola jó adottságokkal rendelkezik a környezetvédelmi terepi vizsgálatok lebonyolításához is hordozható mérőeszközökkel, műszerekkel, mérőberendezésekkel. 

A képzés jellegéből adódóan nagy hangsúlyt kap a szakmai oktatás, ezért fontos, hogy megfelelően felszerelt szakmai tantermek is legyenek. A szakmai tantermek mindegyike projektorral és interaktív táblával fel van szerelve.