Elérhetőség

  • 7561 Nagybajom
    Zrínyi u. 34.
  • www.europapek.hu

Bemutatkozás

1990-ben alakult Nagybajomban, Európa Bt. névvel. A vállalat 2000 augusztusában megvásárolta az akkori Pannon Pan Rt. Marcali üzemét, amelyet jelenleg Balaton Kenyér Kft néven üzemeltet. 2001 áprilisától egy harmadik üzemmel is bővültek Csurgón, ahol a helyi régiót látják el sütőipari termékekkel. 2003 augusztusában megvásárolták a CERBONA RT. Nagyatádi sütőüzemét, amely jelenleg a második legnagyobb termelésű üzemük, mára elérték, hogy a három cég négy üzemében közel 200 embert foglalkoztatnak.

A négy üzem közel 650 egységet lát el sütőipari termékekkel nap mint nap. Az egységek között közintézmények konyhái (iskolák, óvodák, kórházak, szociális otthonok), vállalkozók által üzemeltetett kiskereskedelmi egységek, üzletláncok (COOP, Mecsek Füszért Rt., SPAR) boltjaiba is szállítanak. A termékek elkészítéséhez kb.: 300 m2 sütőfelület és a kiszállításhoz 35 tehergépjármű, amelyek általában napi kétszer, de igény szerint (vasárnap és ünnepnapokon is) a partnerek rendelkezésre állnak.

Az Európa Pék Kft., a Balaton Kenyér Kft. és az Atád kenyér Kft. jelenleg Somogy és Zala megye legnagyobb sütőipari termék gyártója és forgalmazója.
Célok és stratégia: az egyre növekvő piaci és minőségi igények kielégítése a partnereink megelégedésére, munkahelytermés, magyar munkaerővel magyar, minőségi termék előállítása és a magyar piacon való értékesítése. A Kft-ék által működtetett üzemek, 2002. január 1-jétől a törvény által előírt HACCP minősítéssel is rendelkeznek, valamint 2005 novembere óta az IFS minőségbiztosítási rendszer is működik. A vállalkozás 1997-től saját üzletet is működtet a sütőüzem közvetlen szomszédságában.
Célja a közös fellépés, közös termékfejlesztés és megjelenés.