Elérhetőség

  • 8630 Balatonboglár
    Klapka Gy. U. 14.
  • +36-85/550-900
  • halker@halker.hu
  • www.halker.hu

Bemutatkozás

A Halker Kft a folyamatos fejlesztések eredményeképp napjainkban már ezernél is több árucikkel szolgálja ki partnerei igényeit. A látványos fordulatot az 1993-as év hozta el, amikor a cég felvette a Start Hitelt és ezzel a tőkével már komolyabb beruházásokba kezdhetett.

Az eredmény: hét év alatt egy magánház alagsori szobáiból eljutottak addig, hogy megvásárolhatták a jelenlegi, közel 2,5 hektáros telephelyet, melyet azóta is évről évre fejlesztenek. A telephelyen halfeldogozó, gyümölcs- és zöldségcsomagoló egység, valamint több hűtőház is megtalálható – ezek teljes raktárkapacitása kétezer¬ötszáz tonna. A Halker Kft. 1997 után, új telephelyének megalapítását követően még dinamikusabb fejlődésnek indult – hamarosan megnyitotta veszprémi telephelyét, néhány évvel később, 2005-ben pedig megalakult a harmadik Halker képviselet is Szombathelyen.

2003-ban a cég újabb komoly mérföldkőhöz érkezett. Egyesítette szellemi tőkéjét és piaci erejét a Baromfiudvar 2002 Kft.-vel és a Helit Kft.-vel, és ebből az egyesülésből megszületett a magyar piac egyik legkomolyabb erőt képviselő beszerzési társulása, a MIRBEST Kereskedelmi Kft.

Néhány évvel később, 2009 elején a Halker Kft. – a piac igényeire reagálva – megalapította SióFriss Kft. néven újabb érdekeltségét, amely tej, tejtermékek, valamint hús, hústermékek nagykereskedelmével foglalkozik. Ezzel azonban távolról sem értek véget a fejlesztések: 2009-ben újabb Halker leányvállalat kezdte meg működését MIRKOM Kft. néven, Szlovákiában. Az idei év eddigi legkomolyabb fejlesztése, hogy a Halker Kft. 2010 februárja óta nem csupán mirelit, de friss baromfi és friss darabolt tőkehúsok forgalmazásával is foglalkozik. Saját márkái a Kukta termékcsalád, mely 2,5 kg-os mélyhűtött termékek rendkívül széles választékával áll a partnerek rendelkezésére, s a BoVita termékcsalád, mely magas minőségű gyorsfagyasztott zöldség- gyümölcs és tésztaféléket foglal magában. A cég HALKER márkanéven gyártott édesvízi és tengeri halkülönlegességekkel több mint 10 éve keresi a vevők kegyeit. A vállalkozás büszkesége a Balatonboglári Halászlé, mely 2006 óta szolgál rá a „KIVÁLÓ MAGYAR ÉLELMISZER” címére. Vevők: Sodexho; Elamen zrt; Auchan áruházak; iskolakonyhák; szociálisotthonok; kórházak; Mirbest kft (és tagvállalatai); beszállítók: Mirbest kft; Gyermely zrt; Fevita.
Az igen jelentős árbevétellel rendelkező cég saját technológiai fejlesztéssel és elképzeléssel lépett be a klaszterbe. A zöld technológia kifejlesztésére szánt tanulmány ennek a technológiai megoldásnak a kifejlesztésére állítottuk be a pályázatba. Az érdekeltségi körök tisztázása és a hazai termékek körének védése és előtérbe helyezése az olcsóbb, és sokszor alacsonyabb minőséget képviselő külföldi termékekkel szemben.