Elérhetőség

  • 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
  • +36-82/505-800/1000
  • www.szie.hu

Bemutatkozás

A Kaposvári Egyetem a klaszter egyik alapító tagja. 2021-től Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem néven folytatja működését.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem megalapításával 2021. február 1-jén Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris képzési helye jött létre. Célunk, hogy a nagy múltú és kiváló adottságokkal rendelkező magyar mezőgazdaság irányításában világszínvonalú képzéssel segítsük biztos megélhetéshez és inspiráló karrierhez a fiatal diplomásokat.

A Budai, Gödöllői, Gyöngyösi, Kaposvári és Keszthelyi Campus a 21. század technológiai kihívásainak megfelelő és folyamatosan megújuló képzésekkel és jelentős beruházásokkal kíván még erősebb szálakkal csatlakozni a nemzetközi felsőoktatási vérkeringéshez. Szándékunk, hogy hallgatóink egy olyan intézményben sajátítsák el komplex, piaci igényeknek megfelelő tudásukat, amellyel bárhol a világon megállhatják helyüket.

A nagyobb autonómiával és megújuló finanszírozási rendszerrel működő integrált egyetem az összes tudományterület kutatói és hallgatói számára számtalan előnyt tartogat, miközben hagyományainkat, erősségeinket és képzési helyeinket megtartva fejlődünk tovább.

A teljes hazai agrárképzés megújulásával és a nemzetközi kapcsolatok erősítésével hosszú távú célunk, hogy a világ harminc legjobb agrár-felsőoktatási egyeteme közé kerüljön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.