A BORVACSORA BEMUTATÁSA
A La Pergola Étterem borvacsoráján kifinomult ízek és izgalmas borpárosítások találkoznak. Az Ikon Borászat válogatott tételei és a MATE Bőszénfai Szarvasfarm különleges alapanyagai garantálják a gasztronómiai élményt, Márta Kincses Kosarának termékeivel kiegészülve – minden fogás egy újabb meglepetés!
Menü és borsor
- FOGADÓITAL:
Ikon Brut Methode Traditonnelle Chardonnay 2023 - HIDEG ELŐÉTEL:
Kecskesajt mousse, cékla pürével, pirított dióval, grissinivel
Ikon Sauvignon Blanc 2024 - MELEG ELŐÉTEL:
Bőrös fogas, sült karfiol krémmel, vaníliás vajmártással
Ikon Rajnai Rizling 2023 / Ikon Pinot Noir 2023 - FŐÉTEL:
Vörösboros szarvascomb (MATE Bőszénfai Szarvasfarm) zellerpürével, sült gyökérzöldségekkel, áfonyás portói redukcióval
Ikon Cabernet franc – Evangelista 2020 - DESSZERT:
Epres joghurt mousse édes granolával és epres tükörmázzal (Márta Kincses Kosara)
Ikon Tulipán 2020

Együttműködő partnerek
La Pergola Étterem
„A kulináris ízek Itáliája”
Nem véletlenül indítunk egy ilyen szlogennel. Azt valljuk, hogy egy gasztronómiai élmény és egy olasz étterem megvalósításához az ízek a legfontosabbak! Az Itáliai érzéshez a recepten és ízeken kívül egy csodás helyszín, a lenyűgöző illatok, a kommunikáció, a személyes varázs és lélek, illetve a megfelelő kedvesség, stílus szükséges.

MATE Bőszénfai Szarvasfarm
A Bőszénfai Szarvasfarm egy nyitott gazdaság, ahol lehetősége van a látogatóknak arra, hogy bepillantást nyerjenek az egység működésébe, információt kapjanak hazánk nagyvadfajairól, a vadgazdálkodás jelentőségéről, XXI. századi szerepéről és megízlelhessék azokat a prémium minőségű termékeket, amelyek ebből a csodálatos környezetből származnak.
Gazdálkodásunk fejlesztése során arra törekedtünk, hogy a teljes termelési folyamat megvalósuljon Bőszénfán, a gyepgazdálkodástól a háziállatok tenyésztésén, a vadgazdálkodáson, a vadászaton és a húsfeldolgozáson át egészen a gasztronómiai kínálatig. A jövőben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a környezettudatos gazdálkodás, a legeltetéses állattenyésztés fontosságának, ökológiai szerepének minél szélesebb körben való bemutatására.
Márta Kincses Kosara
Márta Kincses Kosara egy somogyi termelői vállalkozás, amely gondosan válogatott, házi készítésű finomságokat kínál. Balatonvilágoson és Sérsekszőlősön termelek diót, mogyorót és fűszereket (sok minden más mellett). A kosarakban megtalálhatók saját termesztésű, szezonális gyümölcsökből készült lekvárok, szörpök, különleges ecetek, ízesített növényi tejek. Nagy figyelmet fordítok a természetességre és az adalékmentességre, fontos sámomra a vegyszermentes termelés. Minden termékemben a vidéki ízek és a kézművesség szeretete tükröződik. A kínálat időről időre változik, mindig az aktuális szezon kincseiből válogatva. Táplálkozási tanácsadóként szeretném efelé terelgetni azokat az embereket, akik nyitottak az általam képviselt értékekre.
IKON Borászat
Nagy múltú szőlő- és borművelő hagyomány éledt újjá, amikor az IKON Borászat 2007-ben családi, baráti összefogással elkészült, Konyári János szakmai irányításával. A Balaton déli partján ritkaságnak számít az IKON Borászathoz tartozó, egybefüggő 39 hektáros szőlőbirtok. A gyönyörű környezetben megépült pince pedig nemcsak esztétikus, de megfelel a kor minden elvárásának.
A borászat legfőbb céljai között szerepel, hogy rövid időn belül képes legyen a hazai piacon egy olyan termékcsaládot felsorakoztatni, melynek elemei kitűnő minőségűek, mégis elfogadható áron kaphatóak. Emellett dűlőink kivételes fekvésének köszönhetően egyedi stílusú csúcsborokat is készítenek.