Mesés Borvacsora Koós Tamással a Dorottya Házban
A Dorottya Házban Koós Tamás séf, a Tészta Kuckó termékei, a Sarkpont Zrt. különleges alapanyagai, valamint a Kislaki Bormanufaktúra karakteres borai találkoznak egy felejthetetlen estére.
Az este ízei a földből, tűzből és kovászból születnek. Minden fogás egy történet: a természet, az idő és az ember harmóniája – adalékmentesen, helyi alapanyagokból, a Mesés Gasztroműhely stílusában.
Menü és borsor
- I. fogás – Üdvözlő
Vadkovászos blini házi füstölt pisztránggal, kapros-joghurtos mártással, roppanós fermentált uborkával és friss fűszernövényekkel
Riesling Grower Pezsgő MT Brut 2021 - II. fogás – Előétel
Konfitált kacsamell karamellizált birsalma chutney-val ,pirított dióval, kovászos kenyérchipsszel és balzsamecetes redukcióval
Matacs Chardonnay 2024 /Somogy Bora, Vince díj ezüst érem - III. fogás – Köztes
Olíván pirított gesztenye só virággal
Kötcse Olaszrizling 2023 - IV. fogás – Főétel
Lassan füstölt bárány steak rozmaringos pecsenyelével, sült zellerkrémmel, szarvasgombás tagliatelle (Tészta Kuckó)
Syrah 2020 - V. fogás – Desszert
Aszalt szilvás – gesztenyés torta meleg fehérboros szőlőraguval és pirított gesztenyével (Sarkpont Zrt.)
Kabinet Riesling 2024 (félédes)

Együttműködő partnerek
Koós Tamás séf-Mesés Ételek
Tamás öt gyermek édesapja, a hatodik a 109 éves kovász. Tamás hosszú éveken keresztül dolgozott sous chef-ként a Kempinsky, a Novotel és a Hyatt szállókban, ezenkívül kipróbálta magát külföldön is. A kisujjában van a levestől a desszertig minden, ami csak egy gasztronómiai utazáshoz szükséges, nekünk csak jegyet kell váltani és hagyni magunkat a Mesés varázslatban sodródni.
Kislaki Bormanufaktúra
Kislakon, Szőlőskislakon, ennek a beszédes nevű falunak a dűlőiben, Balatonboglártól 3 km-re délre, a balatonboglári borvidék szívében gazdálkodunk 19,1 hektáros szőlőterületen. A somogyi dombság védett belső domboldalain, természetközeli szőlőműveléssel, kézműves borkészítéssel keressük területeink, az ember, a szőlő és a bor harmonikus kapcsolatát. Az alapelv egyszerű és kézenfekvő: ahhoz, hogy a boraink meg tudják mutatni a termőhelyben rejlő egyedi értékeket őszíntén és tisztán kell közelítenünk mind a szőlőműveléshez, mind a bortermeléshez.
Sarkpont Zrt.
Cégünk magyar tulajdonosi körrel rendelkező élelmiszeripari vállalkozás. 1993-tól üzemi méretekben gyártjuk termékeinket (1998-tól Sarkpont néven). Fő profilunk a gyorsfagyasztott gesztenyepüré-, massza gyártás. Foglalkozunk még hűtött és fagyasztott desszertek gyártásával (pl. csokoládéval bevont gesztenyegolyó, -rúd, torta) és hőkezeléssel tartósított gesztenyés termékek előállításával is. Valamennyi termékünk a kadarkúti gyártó üzemünkben készül, melyek tárolását saját hűtőházunkban oldjuk meg, fagyasztóalagúttal is rendelkezünk. Innovatív cég vagyunk. Folyamatos fejlesztésekkel, számítógéppel vezérelt és automatizált technológiánkkal, valamint HACCP és 2010 augusztusától IFS minőségbiztosítási rendszer alkalmazásával érjük el, hogy mindig egyenletesen jó minőségű termékekkel állunk partnereink rendelkezésére mindegyik termékkategóriában. Mára Magyarországon piacvezető pozícióra tettünk szert, jelentős exporttal is rendelkezünk főleg a környező országokba, és az USA-ba. Beszállítói vagyunk a legnagyobb magyarországi multi láncnak, és cukrász-pék ellátó vállalkozásnak, de képesek vagyunk speciális igényeket is kielégíteni (pl. Hipp Kft-nek szállított bébiétel alapanyag).
Tészta Kuckó
A Tészta Kuckó kézműves tésztái az igazi hamisítatlan házi ízek rajongóinak készül Kocsis Katalin keze által. A 2020 óta működő aprócska műhely egy Somogy megyei településen, Balatonboglár – Szőlőskislakon készíti Nektek a finomabbnál finomabb tésztáit, tésztakülönlegességeit.
Az összetevőkről a ház körül kapirgáló tyúkok és a kertben termett friss fűszernövények gondoskodnak.
A kínálatban megtalálhatóak a hagyományos leves és köret tészták mint a cérnametélt, kiskocka, szélesmetélt, tarhonya, nagykocka stb… , készül durum illetve teljeskiőrlésű valamint alternatív lisztekkel (vöröslencse, csicseriborsó vagy zöldborsó liszttel) is gyúrt tészta, de szívvel lélekkel készülnek színes, mintás társaik is mint a medvehagymás, chilis, bazsalikomos, petrezselymes és egyéb fűszernövényekkel ízesített tészták. A fűszernövények frissességéből adódóan az ízesítés szezonfüggő.
Büszkeséggel tölt el, hogy a 2024. évi Magyar Ízek versenyéna cérnametélt, a szélesmetélt és a bazsalikomos szélesmetéltarany minősítéstkapott.
Nálunk minden csomag 200g-os.
A hagyományos tészták 10, az ízesített tészták 8 tojásos változatban készülnek.






