A BORVACSORA BEMUTATÁSA
A Lokal at the Lake Étterem borvacsorája a Légli Szőlőbirtok kiváló boraival, az Erdőkert termékeivel, a Kapos Ternero Kft. válogatott alapanyagaival igazi kulináris élményt kínál. A hagyományos ízeket modern technológiákkal ötvöző menüsor minden fogása egy történet – ízben, színben és harmóniában. Egy est, ahol minden a részleteken múlik.
Menü és borsor
- WELCOME DRINK:
Légli Brut Méthode Traditionelle 2021 (Légli Szőlőbirtok) - HIDEG ELŐÉTEL:
Amouse: Túrós pogácsa, borjútatár (Kapos Ternero Kft.)
Lugas 2024 (Légli Szőlőbirtok) - MELEG ELŐÉTEL:
Égetett káposzta, hagymavelouté, zölddió (Erdőkert)
Kokas 2022 (Légli Szőlőbirtok) - ÁTVEZETŐ:
Trombitagombás rizottó, burgonyahab, szarvasgomba (Erdőkert)
János-hegy Olaszrizling 2024 (Légli Szőlőbirtok) - FŐÉTEL:
Borjúkaraj, sült cékla, céklakrém, savanyított mustármag, jus (Kapos Ternero Kft.)
Légli „Gesztenyés” Rajnai Rizling 2019 (Légli Szőlőbirtok) - DESSZERT:
Aranygaluska, madártej, málnasorbet, bodzakaviár (Erdőkert)
Landord 2024 Chardonnay Dűlőválogatás (Légli Szőlőbirtok)

Együttműködő partnerek
Lokal at the Lake
A Lokal név mögött valódi kapcsolatok állnak: évek óta működtetünk termelői piacot Nagykanizsán, így a beszállítóink nemcsak partnerek, hanem barátok is. Tudjuk, hogy a valódi ízekhez kitartás kell – és mi kitartunk a helyi, szezonális és minőségi mellett.
A legtöbb alapanyagunk 90 kilométeren belülről érkezik: a környék gazdáitól kapjuk a marhahúst, halat, tojást, bivalyhúst, vadakat és gombákat, zöldségeket, gyümölcsöket, mézet, kézműves sajtokat, füstölt árut és kovászos kenyeret. Tehát szinte mindent! És persze ott vannak a környékbéli és más magyar borász barátaink, akiknek tételei nélkül nem lenne teljes a vacsora. Lokalista Lagerünket pedig a Balatonszentgyörgyi Sörművek készíti számunkra. Alkoholmentes kínálatunkban pedig szinte kizárólag házi szörpöket és kombuchákat, termelői gyümölcsleveket és frissen pörkölt OneEleven kávét találtok.
Balaton-parti hangulat, zalai gyökerek, utazások és az otthonunk által inspirált ízvilág – ez a Lokal at the Lake.
Kapos Ternero Kft.
A vállalkozás 1992-ben alakult, az első három évben a Kaposvári Egyetem vágóhídján bérmunkában dolgoztattak. A forgalom olyan dinamikusan nőtt, hogy először bérbe vették a jelenlegi telephelyüket, -a hetesi vágóhíd elődjétől -, amit folyamatosan fejlesztettek, bővítettek. A cég 1995-ben Kft.-vé alakult. A tulajdoni hányad 94 %-a 3 fő tulajdonos kezében van, még van 4 tulajdonostárs, ők birtokolják a fennmaradó 6 %-ot. Utóbbiak nem a cég irányításában vesznek részt, mint inkább szakértelmükkel segítik azt (pl.: jogász ill. állatorvos). A céget Juhász Pál ügyvezető igazgató irányítja, ezenkívül egy termelést és kereskedelmet irányító, egy beszerzésért felelős, és egy gazdasági vezető dolgozik. A klaszterbelépést motiváló tényező a multikkal szembeni versengés és velük együtt való együttműködés enyhítése és elősegítése. Az érdekérvényesítő szerep egy klaszter tagjaként sokkal erőteljesebb és nyilvánvalóbb lehet. További célok: üzleti kapcsolatok kialakítása a klaszter tagokkal, azok erősítése és elmélyítése. Egymást erősítő, közös fellépés és optimalizált logisztikai megoldások realizálása, innovatív termékfejlesztésben az együttműködések erősítése.

Erdőkert
Vrancsik Tibor 2010. óta él a Somogy megyei Somogyegresen, azóta foglalkoztatja a gombák világa. Gombaszakellenőr, szarvasgombász és túravezető. ERDŐKERT márkanév alatt forgalmazott termékei főleg a balatoni vendéglátóhelyek és delikáteszek kínálatában találhatók meg. Állandó termékei: szárított vargánya, szárított sötét trombitagomba, bodzaszörp, zölddió lekvár, zölddió befőtt.





