Borvacsora a Lokal at the Lake étteremben

Lokal at the Lake
Erdőkert
Légli Szőlőbirtok és Borászat
Kapos Ternero Kft.

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 22.000 Ft / fő

A BORVACSORA BEMUTATÁSA

A Lokal at the Lake Étterem borvacsorája a Légli Szőlőbirtok kiváló boraival, az Erdőkert termékeivel, a Kapos Ternero Kft. válogatott alapanyagaival igazi kulináris élményt kínál. A hagyományos ízeket modern technológiákkal ötvöző menüsor minden fogása egy történet – ízben, színben és harmóniában. Egy est, ahol minden a részleteken múlik.

Menü és borsor

Local at the lake fonyódliget

Lokal at the Lake

A Lokal név mögött valódi kapcsolatok állnak: évek óta működtetünk termelői piacot Nagykanizsán, így a beszállítóink nemcsak partnerek, hanem barátok is. Tudjuk, hogy a valódi ízekhez kitartás kell – és mi kitartunk a helyi, szezonális és minőségi mellett.

A legtöbb alapanyagunk 90 kilométeren belülről érkezik: a környék gazdáitól kapjuk a marhahúst, halat, tojást, bivalyhúst, vadakat és gombákat, zöldségeket, gyümölcsöket, mézet, kézműves sajtokat, füstölt árut és kovászos kenyeret. Tehát szinte mindent! És persze ott vannak a környékbéli és más magyar borász barátaink, akiknek tételei nélkül nem lenne teljes a vacsora. Lokalista Lagerünket pedig a Balatonszentgyörgyi Sörművek készíti számunkra. Alkoholmentes kínálatunkban pedig szinte kizárólag házi szörpöket és kombuchákat, termelői gyümölcsleveket és frissen pörkölt OneEleven kávét találtok.

Balaton-parti hangulat, zalai gyökerek, utazások és az otthonunk által inspirált ízvilág – ez a Lokal at the Lake.

Lokal at the Lake

Kapos Ternero Kft.

A vállalkozás 1992-ben alakult, az első három évben a Kaposvári Egyetem vágóhídján bérmunkában dolgoztattak. A forgalom olyan dinamikusan nőtt, hogy először bérbe vették a jelenlegi telephelyüket, -a hetesi vágóhíd elődjétől -, amit folyamatosan fejlesztettek, bővítettek. A cég 1995-ben Kft.-vé alakult. A tulajdoni hányad 94 %-a 3 fő tulajdonos kezében van, még van 4 tulajdonostárs, ők birtokolják a fennmaradó 6 %-ot. Utóbbiak nem a cég irányításában vesznek részt, mint inkább szakértelmükkel segítik azt (pl.: jogász ill. állatorvos). A céget Juhász Pál ügyvezető igazgató irányítja, ezenkívül egy termelést és kereskedelmet irányító, egy beszerzésért felelős, és egy gazdasági vezető dolgozik. A klaszterbelépést motiváló tényező a multikkal szembeni versengés és velük együtt való együttműködés enyhítése és elősegítése. Az érdekérvényesítő szerep egy klaszter tagjaként sokkal erőteljesebb és nyilvánvalóbb lehet. További célok: üzleti kapcsolatok kialakítása a klaszter tagokkal, azok erősítése és elmélyítése. Egymást erősítő, közös fellépés és optimalizált logisztikai megoldások realizálása, innovatív termékfejlesztésben az együttműködések erősítése.

Kapos Ternero Kft.

Erdőkert

Vrancsik Tibor 2010. óta él a Somogy megyei Somogyegresen, azóta foglalkoztatja a gombák világa. Gombaszakellenőr, szarvasgombász és túravezető. ERDŐKERT márkanév alatt forgalmazott termékei főleg a balatoni vendéglátóhelyek és delikáteszek kínálatában találhatók meg. Állandó termékei: szárított vargánya, szárított sötét trombitagomba, bodzaszörp, zölddió lekvár, zölddió befőtt.

Légli Szőlőbirtok és Borászat

Felszabadult és őszinte pillanatokat átélni, saját magunkat adni, és nap mint nap azzal foglalkozni, amit igazán szeretünk. Mindig erre törekszünk, és ezeket is szeretnénk átadni a borainkkal.

Légli Szőlőbirtok és Borászat

A borvacsorákon csak előzetes asztalfoglalással van lehetőséged részt venni.
A foglaláshoz kérjük hívd a +36 30 0852 229-as telefonszámot!