Borvacsora a Mester Étterem és Cukrászdában

Mester Étterem és Cukrászda
MATE Bőszénfai Szarvasfarm
Hujber Pincészet

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 18.000 Ft / fő

A BORVACSORA BEMUTATÁSA

A Marcaliban megtalálható Mester Étterem és Cukrászda menüjén a MATE Bőszénfai szarvasfarm és a porrogi Madarász Zoltán – Somogyország Ízei Porrogi Manufaktúra, valamint a Hujber Pincészet borai mutatkoznak be.

Menü és borsor

Mester Étterem marcali

Mester Étterem és Cukrászda

Éttermünk a város központjában található, teljesen felújított külső és belső térrel.
Nemzetközi ízekkel, hét közben napi menüvel, a’la carte ételekkel, saját cukrászüzemünkben előállított süteményekkel, helyben főzött fagylalttal (szezonális) várjuk a hozzánk betérő vendégeket.

Mester Étterem és Cukrászda

MATE Bőszénfai Szarvasfarm

A Bőszénfai Szarvasfarm egy nyitott gazdaság, ahol lehetősége van a látogatóknak arra, hogy bepillantást nyerjenek az egység működésébe, információt kapjanak hazánk nagyvadfajairól, a vadgazdálkodás jelentőségéről, XXI. századi szerepéről és megízlelhessék azokat a prémium minőségű termékeket, amelyek ebből a csodálatos környezetből származnak.

Gazdálkodásunk fejlesztése során arra törekedtünk, hogy a teljes termelési folyamat megvalósuljon Bőszénfán, a gyepgazdálkodástól a háziállatok tenyésztésén, a vadgazdálkodáson, a vadászaton és a húsfeldolgozáson át egészen a gasztronómiai kínálatig. A jövőben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a környezettudatos gazdálkodás, a legeltetéses állattenyésztés fontosságának, ökológiai szerepének minél szélesebb körben való bemutatására.

MATE Bőszénfai Szarvasfarm

Somogyország ízei

„Amióta az eszemet tudom gyümölcsözünk…”
„…üknagymamám még annak idején Somogybükkösdön volt kocsmárosné és nálunk például télen nem csak bort lehetett az ivóban kapni, hanem a saját málnaszörpünket is.”​
Jelenleg 8 hektáron van saját, családi gyümölcsösünk, ami 2010-es újkori telepítés, főleg bogyósokból. Törekszünk a hagyományokat megtartani és öreganyám jól bevált receptje alapján főzzük ma is lekvárjainkat. Születésem óta Porrogon élek, egyértelmű volt, hogy itt teremtjük meg magunknak is amire szükségünk van. Dédnagyapám házát alakítottuk át a kor követelményeinek megfelelő feldolgozóvá. Lekvárdánk 2013 októberében készült el. A technológia kialakításakor választanunk kellett: tartósítószer vagy cukor, mint ahogy őseink idejében is volt. Mi inkább utóbbit választottuk. Ha már akkor is tudták, mit hogyan kell csinálni mesterséges adalékanyagok nélkül, akkor az ma miért ne lenne megfelelő? Nem ipari termelésre törekszünk, nem célunk bármelyik üzletlánc polcaira bekerülni, mi a valódi gyümölcsből készült, valóban kézzel, egyenként válogatott gyümölcsfeldolgozásban hiszünk. Mindig saját termést használunk, amiről tudjuk, hogy valóban érett, valóban nincs tele kemikáliákkal, vegyszerekkel. Ezért nincs például csipkebogyó vagy homoktövis kínálatunkban. Nálunk a gyerekek és vendégek is bármikor kimehetnek a kertbe, leszakíthatnak bármit és megehetik. Szeretettel várunk is mindenkit, hogy tekintse meg gazdaságunkat. Május végétől a fagyokig mindig van friss málnánk. Személy szerint én a feketeberkenyében hiszek. Sokkal többet tud, mint sok agyonreklámozott termék. Mindig I. osztályú gyümölccsel dolgozunk, abból főzzük a lekvárjainkat, nem a lehullott darabokat használjuk, hanem a növényről kézzel szedettekből. Ráadásul nálunk mindig az van az üvegben, aminek kell. Minden a saját gyümölcséből készül, nem a mennyiséget adó alapokra teszünk mutatóba pl epre,hanem nálunk az eper lekvár kizárólag epret tartalmaz.”

Hujber Pincészet

Családi gazdaságunk közel 20 hektáron termeszt szőlőt a Balaton déli partján, Balatonbogláron. A szőlőművelést a nagyszülők kezdték el hobbiból, mára azonban az egész családot foglalkoztató hivatássá vált ez a szenvedély. Boraink nagy része reduktív technológiával készül, ennek köszönhetően a borok megőrzik gyümölcsösségüket, zamatosságukat. Fő fajtáink a Chardonnay, Irsai Olivér, és a Muskotályos fajták, de igen nagy mennyiségben termesztünk Zöld veltelínit , Cabernet Sauvignont és Zenitet is. Pincénk 2000 óta tagja a Dél-Balatoni Borútnak, ami jelentős előrelépés volt a Hujber pincészet számára. Azóta borászatunk rengeteget fejlődött, és a mára már felcseperedett fiatal generáció újabb lendületet hozott a cég számára. Mivel buborékos borainkkal szép sikereket értünk el, nemrég belevágtunk a pezsgőkészítésbe is, ami szintén egy nagy mérföldkő számunkra. Boraink igen sokszínűek, sokféle fajtával és technológiával dolgozunk.

Hujber Pincészet

A borvacsorákon csak előzetes asztalfoglalással van lehetőséged részt venni.
A foglaláshoz kérjük hívd a +36 30 212 6004-ás telefonszámot!