A BORVACSORA BEMUTATÁSA
A Bárány Étterem borvacsoráján a Veszprémi Pince különleges boraihoz kreatív, izgalmas fogások társulnak. A Green Bombs mikrozöldjei, a Halker Kft. prémium alapanyagai és a játékos tálalás egy egyedi estét ígérnek – ízek, amikre emlékezni fogsz!
Menü és borsor
- FOGADÓ ITAL: BalatonBor 2024
- AMUSE BOUCHE:
Cicege fermentalt sütőtök - HIDEG ELŐÉTEL:
Fogas roll, mikrozöld GREEN BOMBS, paradicsom lekvár, kecskesajt ropogós, irsai kaviár
Irsai Olivér 2024 - MELEG ELŐÉTEL:
Borjú, mizuna GREEN BOMBS, zöld palacsinta, paprika textúrák
Olivia ( Kékfrankos fehérbor) 2024 - KÖZTES BOR:
Gránárium (Olaszrizling )2023 - FŐÉTEL:
Mangalica szűz (Halker Kft.), vajas tészta, kacsamáj, zöldborsó
Kékfrankos 2019 - DESSZERT:
Bodza pannacotta, málna mousse
Zombor (Cabernet Sauvignon) 2019

Együttműködő partnerek
Halker Kft.
A Halker Kft. a folyamatos fejlesztések eredményeképp napjainkban már ezernél is több árucikkel szolgálja ki partnerei igényeit. A látványos fordulatot az 1993-as év hozta el, amikor a cég felvette a Start Hitelt és ezzel a tőkével már komolyabb beruházásokba kezdhetett. Az eredmény: hét év alatt egy magánház alagsori szobáiból eljutottak addig, hogy megvásárolhatták a jelenlegi, közel 2,5 hektáros telephelyet, melyet azóta is évről évre fejlesztenek.
GREEN BOMBS Mikrozöldek
Több, mint 30 éve vagyunk elkötelezettek az egészséges életmód, a helyes táplálkozás iránt. Egészségügyi és vendéglátóipari képzettségünknek, valamint a táplálékkiegészítők terén szerzett több évtizedes tapasztalatainknak köszönhetően úgy gondoljuk, hitelesen tudunk tanácsot adni az egészségmegőrzés terén, legyen szó táplálkozási tanácsadásról vagy egészséges termékek ajánlásáról.
2023. nyarán új fejezet nyílott életünkben: Somogy megyébe, Ságvárra, a festői szépségű Jaba patak völgyébe költöztünk. Itt, a kristálytiszta természet közelségében, 2024. telén indítottuk el mikrozöld termesztő vállalkozásunkat.
Határozott szándékunk, hogy mindig tökéletes minőségű, egész évben friss mikrozöldeket kínáljunk, olyanokat, amelyek nemcsak ízletesek, hanem kiváló forrásai az egészséges táplálkozáshoz szükséges vitaminoknak és ásványi anyagoknak is.
Ennek érdekében megkülönböztetett figyelemmel választjuk ki a legjobb, BIO minősítésű magvakat, és BIO minősítésű ültetőközeget. Termesztésünk organikus, azaz semmilyen vegyszert, műtrágyát nem alkalmazunk, kizárólag duplán tisztított, aktívszénnel szűrt vizet használunk. Boldoggá tesz minket, hogy vállalkozásunk a természet tiszteletén és az emberek jólétének támogatásán alapszik.
Rutkai Ilona és Rutkai György
Ságvári Mikrözöld Őstermelők
Veszprémi Pince
A Kötcsei Veszprémi Pince az Észak-somogyi dombságban, a Csillagó dűlőben működő családi pincészet, 9 km-re a Balatontól. A 200 éves pince Chardonnay, Olaszrizling, Kékfrankos és Rosé borokat készít hagyományos és reduktív technológiával. A 11 hektáros ültetvény borai főként helyben, illetve a balatonszemesi Kistücsök étteremben kaphatók. Tavasztól őszig borkóstolókkal, házi langallóval és sajtokkal várják a vendégeket. A kézműves borok és Veszprémi László vendégszeretete felejthetetlen élményt nyújt. Előzetes bejelentkezés szükséges.