A BORVACSORA BEMUTATÁSA
A Dorottya Bisztró borvacsoráján a Bujdosó Szőlőbirtok boraival, a Krista Porta és a Hanzel Méz természetes alapanyagaival, valamint a MATE Bőszénfai Szarvasfarm és a Fino-Food Kft. gondosan válogatott termékeivel találkozhatsz. A tavaszi ízek ünnepe ez – elegáns, friss és minden falatban különleges!
Menü és borsor
- ÜDVÖZLŐITAL
Série N 50 Non Vintage – palackban erjesztett brut pezsgő - HIDEG ELŐÉTEL:
Lazac gravlax wasabi mousséval (Krista Porta), tárkonyos zöldségkrémmel, kovászos házi veknivel
Bujdosó Hegybor Olaszrizling 2023 - MELEG ELŐÉTEL:
Serpenyőben grillezett sajt (Fino-Food Kft.), zöldspárgás gratin burgonya (Krista Porta), fűszeres paradicsomkrém
Bujdosó Jolle Sauvignon Blanc 2024 vagy Bujdosó Our Sea Sauvignon Blanc 2023 - FŐÉTEL:
Szuvidolt szürkemarha (MATE Bőszénfai Szarvasfarm) cumberland mártásban, házi csicsóka fánkkal
Bujdosó Merlot Válogatás 2020 - DESSZERT:
Akácmézben (Hanzel Méz) kandírozott eper salsa, mentás-citrusos túróhabbal (Fino-Food Kft.)
Bujdosó Tramontana 2023

Együttműködő partnerek
Dorottya Bistro
A Dorottya Hotel 1910-11-ben épült szecessziós stílusú épület ékes dísze Kaposvár belvárosának. A Dorottya Bisztró itt, a belváros szívében várja vendégeit barátságos hangulattal és kreatív, szezonális fogásokkal. Ideális választás egy könnyed ebédhez, esti borozáshoz vagy különleges alkalmakhoz is.
Fino-Food Kft.
A Fino-Food Kft. Somogy vármegye egyik meghatározó élelmiszeripari vállalkozása, amely kiváló minőségű tejtermékeket, valamint vegán élelmiszereket állít elő.
A vállalat több mint 200 főt foglalkoztató kaposvári üzemében hetente 1 millió liter tej feldolgozásával állít elő kiváló minőségű tejtermékeket, valamint 2021 óta vegán termékeket. A termékek magas minőségét a beérkező alapanyagok folyamatos és szigorú bevizsgálása, illetve az automatizáltságnak köszönhető minimális emberi beavatkozás biztosítja.
Óriási büszkeség számunkra, hogy a 2021-es évtől már a vegán étrendet követő vásárlók számára is tudunk termékeket előállítani, amelyek szinte mindegyike az V-Label International Vegán védjeggyel ellátott, megbízhatóan vegán termék. Fino Vegajó márkánk 2023-ban elnyerte a GREEN BRAND védjegyet.
Krista Porta
Krista Zoltán vagyok, 2013 óta őstermelő-kistermelő. a Krista Portát 2017-ben álmodtuk meg Ságváron. Tevékenységünk két alap pillérre épül. Az egyik, hogy kizárólag régi családi receptek alapján dolgozunk, szeretnénk megismertetni és megőrizni a régi falusi-paraszti ízvilágot. A másik, hogy megpróbálunk innovatívak lenni és olyan termékeket készíteni, amik teljesen egyediek. Családi receptek alapján készülnek a szörpök és a savanyúságok nagy része.x Saját ötlet alapján a zöldségkrémek, a mustban eltett termékek és néhány savanyúság. Nagydobosi sütőtököt is termesztünk, amit konyhakészen és 5 féle késztermékként értékesítünk. Kb 40 fajta terméket készítünk. Minden évben kijövünk legalább egy új termékkel, hogy állandó vásárlóinknak is tudjunk valami újjal szolgálni. idén ez a pitypang szörp és a kovászos csípős paprika volt.Természetesen, mivel az alapanyag véges, nem kapható minden termékünk éven át. Termékeinket főként Krista Portán, a Somogyi Helyi Termék Egyesület két piacán, a Petörke portékán és a Somogyi Kosárban értékesítjük. Forgalmunk a kezdetek óta évröl-évre nő. Büszke vagyok rá, hogy 2023-ban az év kistermelője lehettem.
Hanzel Méz
Hanzel Róbert vagyok, 2012 óta méhészkedem. Munkámat azóta több díjjal ismerték el különféle versenyeken, amely nagy megerősítést adott számomra. Jelenleg 100 méhcsaláddal méhészkedem a Zselic térségében, kitűnő adottságú területeken. A klasszikus akác, hárs, virágmézek mellett különleges fajták is megtalálhatók kínálatunkban.

BUJDOSÓ Szőlőbirtok
A család 80 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság kiemelt adottságú dűlőiben. Három generáció osztozik a pincészet feladatain: Feri papa felügyeli még mindig a szőlőmunkákat, a borokat fia Feri és unokája Ferkó készítik, míg a kereskedelmi feladatokat Feri testvére Zsiga és az ő fia Matyi végzik.
A Bujdosó Pincészet borai széles palettát képviselnek, és az utóbbi időben Ferkónak köszönhetően a pezsgőkészítés is nagy utat tör a hazai piacon.
Fontos tudni a Bujdosó famíliáról, hogy nagy hajós családról beszélünk, a fiúk minden vitorlásversenyen szép eredményekkeli szerepelnek, ez a borok címkéin köszön vissza!