Borvacsora a Koós Tamás Mesés Gasztroműhelyben

Mesés Kaposvár
Kislaki Bormanufaktúra
Sarkpont Zrt.
Tészta Kuckó

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 18.000 Ft / fő

Mesés Borvacsora Koós Tamással a Dorottya Házban

A Dorottya Házban Koós Tamás séf, a Tészta Kuckó termékei, a Sarkpont Zrt. különleges alapanyagai, valamint a Kislaki Bormanufaktúra karakteres borai találkoznak egy felejthetetlen estére.

Az este ízei a földből, tűzből és kovászból születnek. Minden fogás egy történet: a természet, az idő és az ember harmóniája – adalékmentesen, helyi alapanyagokból, a Mesés Gasztroműhely stílusában.

Menü és borsor

Dorottya ház

Koós Tamás séf-Mesés Ételek

Tamás öt gyermek édesapja, a hatodik a 109 éves kovász. Tamás hosszú éveken keresztül dolgozott sous chef-ként a Kempinsky, a Novotel és a Hyatt szállókban, ezenkívül kipróbálta magát külföldön is. A kisujjában van a levestől a desszertig minden, ami csak egy gasztronómiai utazáshoz szükséges, nekünk csak jegyet kell váltani és hagyni magunkat a Mesés varázslatban sodródni.

Mesés Kaposvár

Kislaki Bormanufaktúra

Kislakon, Szőlőskislakon, ennek a beszédes nevű falunak a dűlőiben, Balatonboglártól 3 km-re délre, a balatonboglári borvidék szívében gazdálkodunk 19,1 hektáros szőlőterületen. A somogyi dombság védett belső domboldalain, természetközeli szőlőműveléssel, kézműves borkészítéssel keressük területeink, az ember, a szőlő és a bor harmonikus kapcsolatát.  Az alapelv egyszerű és kézenfekvő: ahhoz, hogy a boraink meg tudják mutatni a termőhelyben rejlő egyedi értékeket őszíntén és tisztán kell közelítenünk mind a szőlőműveléshez, mind a bortermeléshez. 

Kislaki Bormanufaktúra

Sarkpont Zrt.

Cégünk magyar tulajdonosi körrel rendelkező élelmiszeripari vállalkozás. 1993-tól üzemi méretekben gyártjuk termékeinket (1998-tól Sarkpont néven). Fő profilunk a gyorsfagyasztott gesztenyepüré-, massza gyártás. Foglalkozunk még hűtött és fagyasztott desszertek gyártásával (pl. csokoládéval bevont gesztenyegolyó, -rúd, torta) és hőkezeléssel tartósított gesztenyés termékek előállításával is. Valamennyi termékünk a kadarkúti gyártó üzemünkben készül, melyek tárolását saját hűtőházunkban oldjuk meg, fagyasztóalagúttal is rendelkezünk. Innovatív cég vagyunk. Folyamatos fejlesztésekkel, számítógéppel vezérelt és automatizált technológiánkkal, valamint HACCP és 2010 augusztusától IFS minőségbiztosítási rendszer alkalmazásával érjük el, hogy mindig egyenletesen jó minőségű termékekkel állunk partnereink rendelkezésére mindegyik termékkategóriában. Mára Magyarországon piacvezető pozícióra tettünk szert, jelentős exporttal is rendelkezünk főleg a környező országokba, és az USA-ba. Beszállítói vagyunk a legnagyobb magyarországi multi láncnak, és cukrász-pék ellátó vállalkozásnak, de képesek vagyunk speciális igényeket is kielégíteni (pl. Hipp Kft-nek szállított bébiétel alapanyag).

Sarkpont zrt.

Tészta Kuckó


A Tészta Kuckó kézműves tésztái az igazi hamisítatlan házi ízek rajongóinak készül Kocsis Katalin keze által. A 2020 óta működő aprócska műhely egy Somogy megyei  településen, Balatonboglár – Szőlőskislakon készíti Nektek a finomabbnál finomabb tésztáit, tésztakülönlegességeit.

Az összetevőkről a ház körül kapirgáló tyúkok és a kertben termett friss fűszernövények gondoskodnak.

A kínálatban megtalálhatóak a hagyományos leves és köret tészták mint a cérnametélt, kiskocka, szélesmetélt, tarhonya, nagykocka stb… , készül durum illetve teljeskiőrlésű valamint alternatív lisztekkel (vöröslencse, csicseriborsó vagy zöldborsó liszttel) is gyúrt tészta, de  szívvel  lélekkel készülnek  színes, mintás társaik is mint a medvehagymás,  chilis, bazsalikomos, petrezselymes és egyéb fűszernövényekkel  ízesített tészták. A fűszernövények frissességéből adódóan az ízesítés szezonfüggő.

Büszkeséggel tölt el, hogy a 2024. évi Magyar Ízek versenyéna cérnametélt, a szélesmetélt és a bazsalikomos szélesmetéltarany minősítéstkapott.
Nálunk minden csomag 200g-os.
A hagyományos tészták 10, az ízesített tészták  8  tojásos változatban készülnek.

Tészta Kuckó

A borvacsorákon csak előzetes asztalfoglalással van lehetőséged részt venni.
A foglaláshoz kérjük hívd a +36 70 596 2045-ös telefonszámot!