A BORVACSORA BEMUTATÁSA
A La Pergola Étterem borvacsoráján kifinomult ízek és izgalmas borpárosítások találkoznak. A Légli Szőlőbirtok és Borászat válogatott tételei és a Halker Kft. különleges alapanyagai garantálják a gasztronómiai élményt, LillaLulla Vendégház és Gasztroporta termékeivel kiegészülve – minden fogás egy újabb meglepetés!
Menü és borsor
- FOGADÓITAL:
LÉGLI Méthode Traditionnelle Brut 2021 - HIDEG ELŐÉTEL:
Lágy kacsamájmousse (Halker Kft.) karamellás, fűszeres almalekvárral (LillaLulla), pirított törökmogyoróval (LillaLulla) és édes fügével (Halker Kft.)
LÉGLI”Kokas” Sauvignon Blanc Narancsbor 2024 - MELEG ELŐÉTEL:
Roston sült lazacfilé (Halker Kft.) chilis (LillaLulla) vajmártással, pagoda karfiollal és bébi spenóttal (Halker Kft.), házi vadkovászos focacciával (LillaLulla)
LÉGLI János-hegy Olaszrizling 2024 - FŐÉTEL:
Pisztáciás kéregben sült sertésszűz (Halker Kft.) paszternákkrémmel (Halker Kft.), ördögszekérgombával (Halker Kft.) és selymes jus-vel
LÉGLI „Lugas” 2024 - DESSZERT:
Paris–Brest bodzakrémmel (LillaLulla), jostalekvárral (LillaLulla) és pirított törökmogyoróval (LillaLulla)
LÉGLI Sauvignon Blanc 2023
Együttműködő partnerek
La Pergola Étterem
„A kulináris ízek Itáliája”
Nem véletlenül indítunk egy ilyen szlogennel. Azt valljuk, hogy egy gasztronómiai élmény és egy olasz étterem megvalósításához az ízek a legfontosabbak! Az Itáliai érzéshez a recepten és ízeken kívül egy csodás helyszín, a lenyűgöző illatok, a kommunikáció, a személyes varázs és lélek, illetve a megfelelő kedvesség, stílus szükséges.
Halker Kft.
A Halker Kft a folyamatos fejlesztések eredményeképp napjainkban már ezernél is több árucikkel szolgálja ki partnerei igényeit. A látványos fordulatot az 1993-as év hozta el, amikor a cég felvette a Start Hitelt és ezzel a tőkével már komolyabb beruházásokba kezdhetett. Az eredmény: hét év alatt egy magánház alagsori szobáiból eljutottak addig, hogy megvásárolhatták a jelenlegi, közel 2,5 hektáros telephelyet, melyet azóta is évről évre fejlesztenek.
Légli Szőlőbirtok és Borászat
Felszabadult és őszinte pillanatokat átélni, saját magunkat adni, és nap mint nap azzal foglalkozni, amit igazán szeretünk. Mindig erre törekszünk, és ezeket is szeretnénk átadni a borainkkal.
1989‑ben Légli Ottó egy apró örökségi területen kezdte el álmait, ma a családi birtok 33 hektáron terül el a Balatonboglár környéki dűlőkön. A változatos talaj és a napfényes lejtők minden szőlőfürtben visszaköszönnek, a főbb fajták: olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc, chardonnay, furmint és pinot noir. A Légli Szőlőbirtok filozófiája a termőhely tisztelete és a természetes, tiszta ízek kiemelése.
LillaLulla vendégház és gasztroporta
„Nem akarok mást, csak hazamenni és lekvárt főzni!”
A LillaLulla vendégház és termékcsalád a fenti mondatból bontakozott ki egy Balatonhoz közeli kis faluban, Lullán. Az alapítók, Lilla és Csaba a városi életet cserélték le falusira az álom megvalósításáért. Ehhez jó alapot nyújtott a lullai családi ház, a gondozott kert és gyümölcsös, valamint a kertészmérnök édesanya szakértelme is. Finom szörpök, lekvárok, zöldségkrémek, csatnik és paradicsomszószok készülnek már 10 éve a kis családi gazdaságban. A kistermelői termékek mellett falusi vendégasztal szolgáltatás keretén belül étkezési lehetőség is van a portán, valamint 10 fő részére szálláshely is igénybe vehető.

















