A BORVACSORA BEMUTATÁSA
A Szőlőskert Étterem borvacsorája a Rádpuszta Szőlőbirtok kiváló boraival, Galambosné Kovács Lilla zöldségeivel, a KOMETA 99 Zrt. válogatott alapanyagaival igazi kulináris élményt kínál. A hagyományos ízeket modern technológiákkal ötvöző menüsor minden fogása egy történet – ízben, színben és harmóniában. Egy est, ahol minden a részleteken múlik.
Menü és borsor
- HIDEG ELŐÉTEL:
Prosciutto crudo (KOMETA 99 Zrt.), körte carpaccio (Lilla)
Pinot Noir Rose 2025 - MELEG ELŐÉTEL:
Kapros répaleves (Lilla), Bressaola (KOMETA 99 Zrt.)
Szellő Chardonnay 2023 - ÁTVEZETŐ:
Pasta Pedranzini (KOMETA 99 Zrt.) al pommodoro (Lilla)
Cabernet Savignon 2020 - FŐÉTEL:
Rozmaringos sertéssült (KOMETA 99 Zrt.) Lilla őszi zöldségeivel (Lilla)
Csendes Olaszrizling 2024 - DESSZERT:
Panna cotta Pogányszentpéteri málnával (Lilla)
Solaris 2024

Együttműködő partnerek
Szőlőskert Étterem
Éttermünk és panziónk története egészen 1992-ig nyúlik vissza, amikor is elhatároztuk, hogy az akkor még mocsaras területből az átutazók, a családok, baráti társaságok, cégek és üzletemberek egyik célpontját varázsoljuk. Idősebb Gelencsér László eredetileg egy kocsmát álmodott ide, de a közös családi döntés eredményeként a város egyik legforgalmasabb csomópontjában megnyitottuk a Szőlőskert Fogadót, amely azóta is éjjel-nappal várja vendégeit.
Kíváncsiság, elhivatottság és az örökös fejlődés iránti vágy határozza meg munkánkat. Az évek alatt az étterem számos átalakuláson ment keresztül, és 2003 óta a magyar, zalai és mediterrán konyha fúzióját kínáljuk, mindezt a fenntartható vendéglátás jegyében. Az ízek harmonikus találkozása a szezonális, jó minőségű alapanyagok egyszerű, de emlékezetes elkészítésén alapszik.
KOMETA 99 Zrt.
A KOMETA 99 Zrt. Magyarország egyik legnagyobb sertésfeldolgozója. A kaposvári üzemben készült termékekkel nemcsak itthon, hanem a világ több mint 40 országában találkozhatunk. Több mint 800 munkavállalót foglalkoztatunk, ezzel mi vagyunk Kaposvár és Somogy megye egyik legnagyobb munkaadója. Európában egyedülálló módon a teljes feldolgozási folyamat – a vágástól, a feldolgozáson és a szalámik érlelésen át egészen a húsok csomagolásáig – egy tető alatt, Kaposváron történik, így garantáljuk az ellenőrzött minőséget. Innovációinkat, termékfejlesztéseinket a fogyasztók igényeihez igazítjuk úgy, hogy azokkal elősegítsük a korszerű táplálkozást. Portfóliónkban szalámik, főtt és érlelt sonkák, hagyományos felvágottak, virslik, kemencés sült termékek és érlelt mediterrán specialitások, valamint friss és pácolt húsok is megtalálhatók. Szlogenünk „Útravaló minden generációnak”. Tudjuk, hogy óriási a felelősségünk abban, hogy mit hagyunk az utánunk jövő generációkra; legyen szó a környezetünkről és saját vagy gyermekeink egészségéről. Környezetvédelmi törekvéseink, kiterjedt társadalmi felelősségvállalásunk, valamint kiváló minőségű termékeink mind részei ennek az útravalónak.
Galambosné Kovács Lilla

Rádpuszta Szőlőbirtok
A céget 1998-ban egy szőlész-borász szakmai-baráti társaságként alapítottuk. Ma már összesen 88 ha saját telepítésű szőlőterületen gazdálkodunk. A birtok nagyobbik része a kiváló fekvésű Balatonlelle-Rádpusztán, kisebb része a szomszédos Balatonszemesen találhatók.
A borház az 1800-as évek elején Rádpusztán felépített Festetics majorsági birtok megújított gazdasági épületeiben kapott helyet. A szemet gyönyörködtető, több mint 180 éves gerendák, a szépen ívelő boltívek, ódon falak látványa nem csak a borkedvelőket ejti ámulatba. Igazi turisztikai látványosság is.
Bortermeléssel 2014 óta foglalkozunk. A palackos borokat Rádpuszta Szőlőbirtok márkanéven hozzuk forgalomba. Nagy gondot fordítunk a dél-balatoni borokra jellemző elegáns, gyümölcsös, finom savösszetételű minőségi borok készítésre. Évente megmérettetjük magunkat a jelentősebb borvidéki és országos borversenyeken.




