Az iFood Élelmiszer Klaszter számára a folyamatos tanulás kiemelkedően fontos, hiszen tudjuk, hogy a fejlődés és a fejlesztés az igazi siker kulcsa. Ezért is volt számunkra rendkívül fontos, hogy részt vegyünk az European Cluster Collaboration Platform (ECCP) által szervezett Cluster Booster Akadémián.

Ez a közel 3 hónapos program online és személyes tréningekkel, valamint egyéni online konzultációkkal tűzdelt időszak volt a számunkra. A képzés során különös figyelmet fordítottunk a klaszterstratégia tervezésére, a klaszter tagjainak motiválására, a kompetenciák felmérésére és az együttműködések fejlesztésére.

A programban résztvevő klasztermenedzserekkel együtt először online, majd személyesen, Strasbourgban (a Strasbourgi Egyetemen) találkoztunk, hogy megismerhessük az Európai Unióban működő klaszterek jelentős részét. Harminc olyan klasztermenedzserrel ismerkedhettünk meg, akik bár eltérő ágazatokban dolgoznak, de azonos értékeken és a klaszter szervezetek képességeiben való hiten alapuló munkát végeznek nap mint nap.

Most az Innoskart Klaszter, az Omnipack Klaszter és az iFood Élelmiszer Klaszter képviselte Magyarországot ezen a programon, de a jövőben lehetőség nyílik további hazai klaszterek számára is a részvételre. Csak bátorítani tudjuk mindenkit, hogy vegyen részt ebben az izgalmas és inspiráló programban!