2024. április 22-én, az iFood Élelmiszer Klaszter egyik alapító tagjánál, a Halker Kft. székhelyén, Balatonbogláron rendeztük meg az iFood Élelmiszer Klaszter és a Mirbest Közép-Európai Gasztroinnovációs Klaszter közös taggyűlését, taglátogatását és szakmai rendezvényét. Az esemény fókuszában az élelmiszeripari pályázatok és a minőségbiztosítás állt.

Az esemény első részében a résztvevők az iFood Élelmiszer Klaszter percek és a Mirbest Közép-Európai Gasztroinnovációs Klaszter percek című tematikus előadásokban a két klaszterrel és a hazai klaszter ökoszisztémával kapcsolatos aktualitásokat ismerhették meg. Weisz Margit és Teleki Zsolt klasztermenedzserek által bemutatásra kerültek az elmúlt félév eseményei, a következő félév tervei, jövőbeli fejlesztési elképzelések, stratégiai irányok.

Az ezt követő Inspiráló szakmai délutánok csak tagoknak program keretében, a szakmai előadások kiemelt témája volt az élelmiszerbiztonság és az ezzel kapcsolatos kihívások, melyet Szabó Erzsébet, a klaszter tag Profiso Kft. szakértője vezetett fel. Ezután Szabó Zoltán, a Profiso Kft. ESG divízióvezetője beszélt az ESG (Environmental, Social, Governance) szerepéről a vállalati versenyképességben. A program folytatásaként Horváth Tamás, a H2H Solutions Kft. ügyvezetője, az induló élelmiszeripari pályázati lehetőségekről és fejlesztési támogatásokról beszélt.

Az esemény kerekasztal beszélgetéssel zárult, ahol a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy megosszák fejlesztési elképzeléseiket és pályázati terveiket egymással. A kerekasztal moderátora Szommerné Egyed Linda, az iFood Élelmiszer Klaszter elnöke volt.

Az esemény végeztével a házigazda, a Halker Kft. bemutatta telephelyét az Ismerjük meg egymást program keretében, és lehetőséget biztosított a résztvevőknek a helyszín megtekintésére is.

A két klaszter által közösen szervezett rendezvény sikeresen összehozta a két szervezet tagjait, lehetőséget teremtve a szakmai tapasztalatok megosztására és a kapcsolatépítésre.

#ifoodklaszter #elelmiszeripar #klaszter